עוף ואורז בנוסח תיאלנדי
מרכיבים
250 גרם אורז יסמין
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2 בצלים, קצוצים דק
1 כף רוטב קארי אדום
1 פלפל אדום קצוץ דק
120 גרם שעועית ירוקה שלמה דקה
300 גרם עוף אפוי קצוץ
2 כפות רוטב סויה לייט
מיץ וקליפה מגוררת מ- 1 לימון
1 כף כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במים רותחים (2 כוסות) עם מלח עד שהאורז רך. מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.
שמים 2 כפות שמן בווק או מחבת טפלון גדולה ומוסיפים את השום והבצל. מאדים קלות כ- 2 דקות עד שמזהיב. בהמשך מוסיפים את רוטב הקארי , ואחריו את הפלפל האדום והשעועית הירוקה . מאדים עוד 2 דקות.
שופכים את האורז לווק מעל הירקות ומוסיפים את העוף, רוטב הסויה, המיץ והקליפה מהלימון והכוסברה.
מאדים מעל חום בינוני-גבוה כ- 4 - 5 דקות עד שהאורז חם והעוף מחומם היטב. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומגישים.
אוכלים בתיאבון!