מרק פטריות
מרכיבים
5 פטריות שיטאקי יבשות
1 כף שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ
1 כרישה קצוצה
1 סלסלה פטריות שמפניות קצוצות
1 סלסלה פטריות פורטבלו קצוצות
3 שיני שום קצוצות
2 כפות מדוללות היטב במעט מים ללא גושים קמח
לפי הטעם מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערית קטנה משרים את פטריות השיטאקי עד שמתרככות וקוצצים דק. בינתיים בסיר בינוני מאדים את הבצל והכרישה בכף השמן עד שמזהיבים ומוסיפים את השום. מוסיפים את הפטריות הטריות ופטריות השיטאקי ומאדים קלות עד שמתרככות, כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים כ – 8 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הקמח המדולל במעט מים וממשיכים לבשל עד להסמכה.
אוכלים ושותים בהנאה!