תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

סופגניות מסורתיות באפיה או בטיגון

מרכיבים
0.5 כוס חלב 1% שומן
1 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
0.5 כוס מים חמים
1 שקית שמרית
1/3 כוס חמאה קלה
3 חלמוני ביצה
3.5 כוסות קמח מנופה
14 כפיות ריבה ללא תוספת סוכר לפי הטעם
שמן עמוק לטיגון- לא חובה- ראה הערות
מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מחממים את החלב כמעט עד לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את
    הסוכר, המלח והחמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה קטנה מערבבים את השמרים במים חמים עד שנמסים.
3. במיקסר חשמלי עם להב לישה לשים את תערובת החלב, השמרים עם 2 כוסות
     קמח לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את יתר הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת
     בצק רך.
4. מעבירים לקערה ומכסים. מניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את
    הבצק למשטח מקומח, לשים שוב כ- 10 לישות או עד שהבצק רך לעבודה.
5. מחלקים את הבצק ל- 14 כדורים. בעזרת מזרק קטן מזריקים לכל כדור כפית ריבה.
6. מניחים בתבנית מכוסה במגבת ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו שוב, כשעה נוספת.
7. בשמן עמוק מטגנים כל סופגניה משני צידיה עד שמזהיבה.
8. סופגים את עודפי השומן ומפזרים מעל כל סופגניה מעט אבקת סוכר.

הערות: אפשר לאפות את הסופגניות מרוססות בתרסיס שמן .

אוכלים בתיאבון!

 


 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם