פשטידת דלעת
מרכיבים
500 גרם דלעת
2 שיני שום כתושות
3 כפות פירורי לחם
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
½ גביע אשל
1 ביצה
כמון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן קנולה או זית
אופן ההכנה:
חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2X2 ס"מ בערך. מכניסים למיקרוגל ומבשלים כ-5 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
מועכים למחית מהדלעת, מוסיפים את השום, פירורי הלחם, אבקת המרק, האשל והביצה.
מערבבים היטב, מתבלים ומערבבים שוב. משמנים תבנית פיירקס בשמן, משטחים בתוכה את העיסה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמזהיב. אפשר לקשט בכמה אגוזי מלך.
מתכון זה דל קלוריות ומהווה מקור עשיר לבטא קרוטן, אנטי אוקסידנט הפעיל במניעת מחלות לב וסוגי סרטן, ואשלגן, החשוב לוויסות לחץ הדם, לפעילות תקינה של השרירים, כולל שריר הלב ועוד.
פרוסה גדולה של הפשטידה מחליפה כריך מ 2 פרוסות לחם קל ומלית.
שיהיה בתיאבון!
יש לך מתכון טעים ודל שומן? שלח/י אלינו