כרוב ניצנים עם כרישה
רכיבים
30 גר' חמאה
1 כפית שמן זית
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן בלבד,פרוסים דק)
3 שיני שום (פרוסות דק)
500 גר' כרוב ניצנים טרי, חצוי
(או כרוב ניצנים קפוא ומופשר)
1 כף חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן
מלח,פלפל שחור
להגשה: 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק,לקישוט
אופן ההכנה:
ממיסים מחצית מהחמאה במחבת גדולה, מוסיפים את השמן ומטגנים
את הכרישה, עד שהיא מזהיבה.
מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים את הכרוב ואת שארית החמאה, החומץ, מיץ הלימון והיין ומבשלים כ- 3 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה, זורים מלמעלה את הבצל הירוק ומגישים חם.
5 מנות, כ- 120 קלוריות למנה
בתאבון!