תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

תזונה נכונה בעונת הסתיו

תזונה נכונה בעונת הסתיו!

כמו כל שנה, השנה מתחילה בחילופי עונה. את הבגדים בארון עומדים להחליף, המצעים מוחלפים בחמים יותר, אבל מה עם התזונה שלכם?

מאחר ומזג האוויר מתחלף כל יום, ואינו קבוע עדיין, גופנו רגיש הרבה יותר לכל משב רוח או וירוס.
תזונה מותאמת לעונה ולמזג האוויר תעזור למערכת העיכול שלכם לפעול בצורה טובה יותר, תקל על גופכם, תאפשר לכם את האנרגיה שלה אתם זקוקים, תסייע לכם להרגיש חם ונעים , תחזק את גופכם מפני מחלות החורף העומדות בפתח , ותשפר את הרגשתכם הכללית.
אז איך הכי נכון לאכול בסתיו, ואיך מכינים את הגוף ומחזקים את המערכת החיסונית לקראת עונת החורף? כל זאת ועוד בכתבה שלפניכם.

מה מומלץ לאכול בעונת הסתיו ?
על פי התזונה הסינית, זו העונה שבה רצוי להכניס חום פנימי. ואם נתרגם את זה לרפואה מערבית, אפשר להגדיר את זה כחימום של הגוף מבפנים והחוצה.
בעיקרון יש להקפיד על מאכלים לא כבדים מידי מצד אחד, ומצד שני לא קרים מידי.
בעונה זו מומלץ לאכול יותר מאכלים מבושלים, אפויים, מוקפצים או מאודים, מאשר מאכלים קרים כגון מוצרי חלב, גלידות וכו'.
הדרך הטובה ביותר לאכול ירקות בעונה זו היא מאודים או אפויים בתנור. זה מקל על עבודת העיכול פלאים!
דגנים מלאים כמו אורז מלא, מוצרים מקמח מלא, נבטים וכיוב' ,מאוד מתאימים לעונה זו. 
מרקים קלים – כמו מרק צח, מרק ירקות, עדיפים על פני מרקים סמיכים ועתירי פחמימות כמו מרק אפונה, שעועית, וכיוב'.
חלבונים המומלצים לעונת הסתיו הם חלבונים כמו ביצה, חזה עוף , עוף וחלקיו, ודגים לא שמנים . פחות רצוי לאכול בשר אדום של חלקים פנימיים, ודגי מעמקים הידועים בשומן הרב שבהם כדוגמת סלמון.
שומנים מתאימים לעונה זו הם שקדים אגוזים, טחינה גולמית מדוללת, אבוקדו ושמן זית.

מהם המאכלים המומלצים לחיזוק מע' החיסון בסתיו?
רימונים ומיץ רימונים – עשירים בנוגדני חימצון השומרים על בריאות הגוף, ויטמין Cהידוע כמחזק מערכת החיסון, מעולים למניעה של טרשת עורקים, הורדת לחץ הדם ועוד .
רימון בריא הרבה יותר מיין אדום !
כל זה נכון בתנאי שלא מדובר במיץ קנוי שנמצא בסופרמרקט. התכונות של ויטמין C  הן שהוא מתנדף. והמיצים שעל המדף עוברים פיסטור ותהליכים שלא משאירים בהם הרבה ערך תזונתי למעט מים וסוכר.  לכן, העדיפו לשתות רימון סחוט טרי בלבד.

חבושים – עוד פרי עונתי שמומלץ לאכול . החבוש מכיל סיבים תזונתיים רבים – מה שמסייע למערכת העיכול לפעול טוב יותר, גם הוא מכיל כמות יפה של ויטמין C , ואין בו שומן, לא כולסטרול ולא נתרן. ניתן להשתמש בו באפיה, או בישול קל, להכין ממנו ריבות, ועוד המון מאכלים .
תרופה טבעית מצוינת לדלקת ריאות היא לשתות מים שבהם בושלו גלעיני החבוש.

מזונות מחממים – למשל תבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר ופלפל יוצרים חום פנימי, מומלצים לעונה זו.
עוד מומלץ לאכול בסתיו הדרים, שום, בצל, בצל ירוק, בטטה, תפוח אדמה, גזר. כרוב כבוש, כרישה, חמוצים, שעועית אזוקי, שזיפים, פקעת ורדים, חומץ ותפוחים.

אלה הן המלצות כלליות לקראת עונת הסתיו.
מניסיוני עם לקוחותינו,  תזונה המותאמת באופן אישי לכל אחד ואחת, עושה את ההבדל.
על כן אני ממליצה לכם להיוועץ באיש מקצוע – תזונאית או דיאטנית, שתתאים לכם תפריט אישי העונה על צרכיכם האישיים, סדר היום שלכם, ותדע להתאים עבורכם את התזונה האופטימלית הטובה לגופכם לעונת המעבר , לחיזוק מערכת החיסון ולהכנת הגוף לחורף.
שתהיה לכם עונת מעבר קלה, נעימה, ובריאה!

 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם