תכנית אורח חיים בריא לילדים ונוער
לפרטים לחצו כאן
הרצאות וסדנאות לארגונים
לפרטים לחצו כאן
הספר יובל אוכל בריא

תזונה נכונה לילדים
רב מכר ! 

לפרטים לחצו כאן
הטיפים של יסמין
לפרטים לחצו כאן
משתמש
סיסמה

מאכלי חנוכה - כמה זה עולה?

 חגי היהודים מלווים במאכלים חגיגיים עתירי קלוריות. כיום, עם היצירתיות הרבה שקיימת במאפיות ובקונדיטוריות, אנו מוצאים סופגניות בכל הטעמים, הציפויים והצבעים האפשריים.
יש אנשים שרק מהמחשבה על החג עולים חצי ק"ג במשקל....

בממוצע, עולים הישראלים ב 8 ימי החג  1-2 ק"ג במשקל. גם בגלל העובדה שהילדים בחופש, ויש יותר זמן בילוי מחוץ לבית , מה שאומר שאוכלים יותר בחוץ, וגם בגלל מאכלי החג השמנים, ופה בהחלט מדובר על שומנים – המון שמן נקנה ונאכל בחג הזה.

אז מהן נקודות החושך בחג  ?

סופגנייה מהסופרמרקט (גדולה) מכילה כ – 600 קלוריות
סופגנייה ממאפיה (קטנה יותר מאלה שבסופרמרקט) מכילה כ – 400 קלוריות.
סופגנייה ביתית בנונית מכילה כ – 200 קלוריות.
כף שמן מכילה כ - 100 קלוריות.
לביבה מכילה כ - 150 קלוריות.

למה הסופגנייה כל כך משמינה אותנו?
סופגנייה קנויה מכילה ומטוגנת בשמן, כאשר הוא בדרך כלל לא איכותי, סוכר לבן פשוט, קמח לבן ללא סיבים , רטבים, סירופים, אבקת סוכר ועוד.

אז מה אפשר לעשות על מנת ליהנות ולטעום ממטעמי החג, ובכל זאת לא לעלות במשקל?
הנה כמה נקודות אור בחג, שבעזרתן אפשר לחסוך קלוריות ולעבור את החג בשלום:

- בחרו סופגניה אחת מגרה במיוחד, ואיכלו אותה לאט לאט בתום ארוחה משביעה כפינוק שבועי.
- טגנו אך ורק בשמן עמוק חם מאוד. כך הסופגניה מוכנה מהר וסופגת פחות שמן. 
- ספגו את השמן לאחר הטיגון.
- הוסיפו רק כפית ריבה ( 20 קלוריות לריבה רגילה לא לייט )
- אפשר לאפות סופגניות ולביבות !
- יש תבנית שקעים מיוחדת לסופגניות שבה מטגנים אותן בריסוס שמן קל. המצאה גאונית ודיאטטית! הן יוצאות פריכות, נטולות שומן, טעימות וקלות.
- שדרגו את הלביבות – לא רק קמח וביצים  , אלא בתוספת גרידת קישואים, גזר, ירקות , גבינות וכדומה.
- בלביבות – אפשר להוסיף רסק תפוחים או מעט ריבה ללא תוספת סוכר, במקום סוכר לבן ושמנת.

הנה שניים מתוך עשרות מתכונים דלי שומן לחג , המופיעים בספר 'המתכונים הדיאטטיים' שלי (נמצא בחנויות הספרים), ובאתר האינטרנט של 'לרדת בקלות':

לביבות קישואים עם גבינה:

מרכיבים:
2 כוסותקישוא מגורר
150 גרםגבינה לבנה 5% שומן
2ביצים
1בצל בינוני קצוץ דק
3 כפותקמח
מלח ופלפל שחור
תרסיס שמן לטיגון
1להגשה: גביע יוגורט או לבן 3% שומן
שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1. שמים את הקישואים במסננת, ומנקזים מהנוזלים. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.

2.  מוסיפים לקישואים את יתרת החומרים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

3.  מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית. צרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.

4.  מגישים עם רוטב היוגורט והשמיר.

 

מאפינס סופגניות אפויות :

מרכיבים:
1/2 כוס רסק תפוחים 
1 גביע גבינה 1/2% שומן
2 ביצים טרופות  
תמצית וניל 
1/2 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור מלאות
3 כפות קמח מלאות
1 שקית אבקת אפיה
12 כפיות ריבה

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור לחום  180 מעלות.
  2.  מערבבים בכף עד ליצירת בלילה דלילה ואחידה. זה אמור להיות דליל, אין להוסיף קמח.
  3. יוצקים לתבנית מאפינס (תבנית שקעים רצוי מסיליקון) מרוססת בשמן עד 43 מגובה השקע.
  4. מניחים כפית ריבה באמצע המאפינס ומנערים קלות את התבנית.
  5. אופים כ-30 דקות עד להשחמה, ומצננים היטב לפני ששולפים מהתבניות. יש לשחרר בעדינות בעזרת סכין מסביב למאפינס ואז לשלוף מלמטה.

 
מאחלת לכם חג שמח!!   יסמין חיו – מנהלת לרדת בקלות.

 

 




 

ק"ג
שם
טלפון
דוא"ל
דוא"ל
שם